Mjesna zajednica Kolo je jedna od 29 mjesnih zajednica u Općini Tomislavgrad sa više od 1000 stanovnika/ca koja djeluje od 2004. godine. Do sad je mjesna zajednica radila na asfaltiranju lokalnih puteva, uređivanju i izgradnji nogostupa, rekonstrukcija mjesnog groblja, izgradnja dječjeg igrališta kao i pokretanje tradicionalne kulturno-sportske manifestacije „Dani Kola“.

Projektom „Opremanje dječjeg igrališta i rekreacijskog centra u Kolu“, Mjesna zajednica Kolo iz Tomislavgrada i Centar za građansku suradnju nabavili su nove igračke za dječje igralište. Nabavljene su piramida penjalica i tobogan kula, čime je dodatno obogaćen sadržaj na igralištu što je za djecu raznih dobnih skupina vrlo zanimljivo i korisno.

Kao doprinos projektu, Mjesnoj zajednici Kolo podršku je pružio mještanin, Ante Radoš, koji je doprinio u nabavci igračaka, klupa za sjedenje i ostale opreme. Također, u realizaciju se uključila i firma Nevistić Commerce d.o.o. Tomislavgrad koja je nefinancijski podržala realizaciju ovog projekta tako što je pomagala u izvođenju radova, postavljanju igračaka, itd., bez naknade za obavljeni posao.

Realizacijom ovih aktivnosti, opremljeno je dječje igralište za više od stotinu djece predškolskog i školskog uzrasta koji žive na području ove mjesne zajednice.

Ukupna vrijednost projekta je 17.525,21 BAM, od čega su sredstva granta u iznosu 5.675,21 BAM, a iznos doprinosa volontera, mještana i lokalnih firmi iznosi 11.850 BAM.

Osnaživanjem kapaciteta organizacija civilnog društva i mjesnih zajednica te uključivanjem građana/ki i aktera iz zajednice u rješavanje lokalnih problema potičemo zajednički rad na lokalnom razvoju i promoviramo pozitivne primjere društvene angažiranosti u zajednicama. 

Projekt „Opremanje dječjeg igrališta i rekreacijskog centra u Kolu“ Mjesne zajednice Kolo iz Tomislavgrada realiziran je u okviru USAID projekta „Snaga lokalnog – Zajedno za lokalni razvoj“ koji implementira Centar za građansku suradnju iz Livna i Udruženje građanki „Grahovo“ iz Bosanskog Grahova.

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *