Realizacijom projekta „Uredimo naš teren“, KK Borac 1972 iz Drvara i Centar za građansku suradnju iz Livna, nabavili su nove koševe za potrebe održavanja treninga članova i članica ovog košarkaškog kluba. Nabavljeno je i šest novih košarkaških lopti za potrebe održavanja treninga, utakmica, turnira i natjecanja.

Košarkaški klub „Borac 1972“ Drvar osnovan je 2008. godine, a trenutno broji 80 članova/ica. Od početka rada, aktivno se bave afirmiranjem i osposobljavanjem mladih u sportu te sudjeluju u natjecanjima kroz košarkaški savez BiH. Od 2013. godine organiziraju streetball turnir koji je već postao tradicionalni događaj u Drvaru.

S obzirom da je dvorana gdje trenira košarkaški klub, istovremeno i školska sportska dvorana u Osnovnoj školi Drvar, direktnu korist od realizacije ovih aktivnosti ima i svih 400 učenika/ca škole koji obavljaju tjelesnu i zdravstvenu kulturu u navedenoj dvorani.

Kao doprinos projektu, KK Borac je uz financijsku podršku Općine Drvar, organizirao turnir u košarci tijekom ljetnog perioda na kraju kojeg su svi sudionici dobili prigodne nagrade za sudjelovanje.

Cilj projekta je da se omladini u Drvaru koja se aktivno bavi sportom, omoguće kvalitetniji i bolji uvjeti za treniranje ali i uživanje u sportu. Zajedničkim angažmanom, timskim radom i uz podršku Općine Drvar, Osnovne škole Drvar i Košarkaškog kluba Borac 1972 u saradnji sa Centrom za građansku suradnju uspješno je realiziran projekat koji je polazna osnova za buduću suradnju ovih institucija.

Ukupna vrijednost projekta je 9.024,36 BAM, od čega je iznos granta 7124,36 BAM, doprinos općine Drvar je 1400 BAM, a volonterski doprinos članova/ca KK Borac je iznosio 500 BAM.

Osnaživanjem kapaciteta organizacija civilnog društva i mjesnih zajednica te uključivanjem građana/ki i aktera iz zajednice u rješavanje lokalnih problema potičemo zajednički rad na lokalnom razvoju i promoviramo pozitivne primjere društvene angažiranosti u zajednicama. 

Projekt „ Uredimo naš teren“ KK Borac 1972 iz Drvara realiziran je u okviru USAID projekta „Snaga lokalnog – Zajedno za lokalni razvoj“ koji implementira Centar za građansku suradnju iz Livna i Udruženje građanki „Grahovo“ iz Bosanskog Grahova.

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *