Projektom “Dovršetak sportskog igrališta Zagomila”, Udruga Zagomila i Centar za građansku suradnju su nabavili LED rasvjetu koja je postavljena oko igrališta. Također, nabavljena je i postavljena zaštitna ograda.

2010. godine osnovana je Udruga za poticanje izgradnje i održavanje komunalne infrastrukture „Zagomila“ iz Gruda. Udruga se bavi projektima od značaja za lokalno stanovništvo, a od početka svog funkcioniranja radili su na projektima kao što je uređenje trga, rekonstrukcija dječjeg igrališta, nasipanje i asfaltiranje cesta, postavljanje rasvjete, uređenje mrtvačnice i slični projekti. Također, uključivali su se i u ostale aktivnosti, humanitarne, društvene,.. koje su od velike važnosti za cijelu zajednicu.

Postavljanjem rasvjete i ograde, učinkovitost i sigurnost korištenja igrališta, omogućeno je svim dobnim skupinama, tijekom dana i noći.

Kao doprinos projektu, Udruga Zagomila uz financijsku podršku Mjesne zajednice „Dragićina“ i Općine Grude platili su 33% računa za nabavke rasvjete i ograde. Udruga Zagomila je ovim projektom završila izgradnju igrališta koje je sada kompletirano, sigurno i dostupno za korištenje svim stanovnicima/cama Gruda.

Ukupna vrijednost projekta je 10.891,71 BAM, od čega je iznos granta 6.116,63 BAM, doprinos MZ Dragićina i Općine Grude je 3075,08 BAM, a volonterski doprinos članova i stanovnika iznosi 1700,00 BAM.

Osnaživanjem kapaciteta organizacija civilnog društva i mjesnih zajednica te uključivanjem građana/ki i aktera iz zajednice u rješavanje lokalnih problema potičemo zajednički rad na lokalnom razvoju i promoviramo pozitivne primjere društvene angažiranosti u zajednicama. 

Projekt „ Dovršetak sportskog igrališta Zagomila“ Udruga za poticanje izgradnje i održavanje komunalne infrastrukture Zagomila iz Gruda realiziran je u okviru USAID projekta „Snaga lokalnog – Zajedno za lokalni razvoj“ koji implementira Centar za građansku suradnju iz Livna i Udruženje građanki „Grahovo“ iz Bosanskog Grahova.

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *