Glavne aktivnosti projekta “Uređenje interijera Doma kulture u Sarajlijama” su bile uređenje sanitarnih čvorova i javnih prostora koje su zahtijevale kozmetičke radove. Ovim projektom je uređen hodnik, wc te pred ulaz u glavnu salu i prostorije udruge tj. mjesne zajednice.

Treba naglasiti složnost članova te njihovu stručnost i zajedništvo. Te osobine dovele su društvo do napretka te mogućnosti uređenja zajedničkih prostorija za dobrobit sviju.

HKUD Sarajlije Tomislavgrad reosnovano je 2007.godine. Ovo društvo prvenstveno se bavi očuvanjem kulturne baštine i običaja, a uz to su uspješno su realizirali niz projekata od koristi lokalnoj zajednici. Obnovili su i opremili Dom kulture u Sarajlijama koji se nalazi u sklopu područne osnovne škole. Do sad su izvršili termoizolaciju objekta, odnosno postavili fasadu. Navedene prostore koristi društvo, mjesna zajednica, osnovna škola kao i cijela zajednica kada se za to ukaže potreba.

Inače, građani tog mjesta se najviše ponose svojim sportskim uspjesima na turnirima i nogometnim susretima. Iako malo mjesto, želja i borba za razvojem i sudjelovanjem u zajednici je velika.

Ukupna vrijednost projekta je 7.690,03 BAM, od čega je iznos granta 5.800,00 BAM, a volonterski doprinos članova i članica iznosi 300,00 BAM. Općina Tomislavgrad je dala financijski doprinos u iznosu od 1.590,03 BAM.

Osnaživanjem kapaciteta organizacija civilnog društva, mjesnih zajednica te uključivanjem građana/ki i aktera iz zajednice u rješavanje lokalnih problema potičemo zajednički rad na lokalnom razvoju i promoviramo pozitivne primjere društvene angažiranosti u zajednicama. 

Projekt “Uređenje interijera Doma kulture u Sarajlijama” realiziran je u okviru USAID projekta „Snaga lokalnog – Zajedno za lokalni razvoj“ koji implementira Centar za građansku suradnju iz Livna i Udruženje građanki „Grahovo“ iz Bosanskog Grahova.

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *