Hrvatski nogometni klub „Kupres ’97“ jedini je aktivni sportski klub u Kupresu. Natječe se u Međužupanijskoj ligi FBiH, okuplja seniore, početnike, pionire i cicibane, ukupno 70 članova koju su svakodnevno uključeni u aktivnosti Kluba.

Klub je osnovan početkom 2021. godine, i od tada su realizirali razne projekte: na sportskom domu je urađena fasada nakon dvadeset godina čekanja, postavljena je stolarija i izgrađena je nadstrešnica kao i nabavljena oprema i dresovi kroz razne donacije. Također, kroz akciju „JEDAN NAVIJAČ, JEDNA STOLICA“ postavljeno je 250 sjedalica na tribine Gradskog stadiona gdje HNK „Kupres ’97“ odigrava domaće utakmice i treninge.

Kroz projekt „Opremanje klupskih prostorija“ HNK „Kupres ’97“ renovirane su klupske prostorije; tri svlačionice: za domaću i gostujuću ekipu te suce, prostorija za delegate, dvije prostorije/uredi (za trenere, tajništvo i dvorana za sastanke) i hodnik, nabavljena je uredska oprema i namještaj te je zamijenjena unutarnja stolarija, a Općina Kupres podržala je financijski ovaj projekt u iznosu od 2.548,26 KM. Ukupna vrijednost projekta je 9.638,53 KM.

Opremljene klupske prostorije

Ovaj projekat će potaknuti i pozitivno doprinijeti unapređenju kvalitete životnih uvjeta te razvoju društvene infrastrukture i usluga koje se vežu uz navedenu infrastrukturu na području Općine Kupres.

Klupske prostorije opremljene su prema standardima i uvjetima namjene za nogometni klub i samim tim je osigurano bolje korištenje i upravljanje sportskom kuće što od predstavnika klubova što od igrača te ljubitelja sporta.

Osigurani su također i bolji uvjeti za kvalitetan rad djelatnika nogometnog kluba sa svim članovima kluba, održavanje natjecanja sukladno rangu u kojem se nalaze pojedine dobne skupine ali i promoviranje s ciljem uključivanja većeg broja osoba, posebno mladih, da se aktivno uključe u sport i rad kluba.

CGS u posjeti HNK “Kupres ’97”

Osim navedenoga omogućeno je prošireno vrijeme korištenja prostorija kluba. Implementacijom projekta HNK Kupres ’97 je dobio kvalitetan prostor za sportske aktivnosti, ali i dodatne društvene djelatnosti za sve organizacije civilnog društva koje rade na području Kupresa.

Osnaživanjem kapaciteta organizacija civilnog društva i uključivanjem aktera iz zajednice u rješavanje lokalnih problema potičemo zajednički rad na lokalnom razvoju i promoviramo pozitivne primjere društvene angažiranosti u zajednicama. 

Projekt „Opremanje klupskih prostorija“ Hrvatskog nogometnog kluba „Kupres ’97“ iz Kupresa realiziran je u okviru projekta „Snaga lokalnog – Zajedno za lokalni razvoj“ koji implementira Centar za građansku suradnju iz Livna i Udruženje građanki „Grahovo“ iz Bosanskog Grahova uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj – USAID.

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *