Kroz projekt “Uređenje kulturno-športskog doma Kočerin”, unaprijeđeni su i rekonstruirani otvori na kulturno-športskom domu Kočerin, postavljena su nova vrata i prozori, te je vanjska metalna zaštita ponovno prefarbana. Preciznije, dom je dobio 10 novih aluminijskih prozora, deset klupica za prozore i 2 aluminijska vrata.

Kulturno-športski dom u Kočerinu, Široki Brijeg,  izgrađen je 1950. godine, a korišten je za razne svrhe a u posljednja dva desetljeća je Dom kulture i od tada se održavaju razna kulturna događanja te od 2000. godine koristi se i za sportske aktivnosti. Danas dvoranu koriste HKUD Kočerin, Škola nogometa Kočerin i rekreativci koji se bave košarkom, a do prije 10 godina i osnovna škola je taj prostor koristila kao sportsku dvoranu. Zbog nefunkcionalnosti dvorane i dotrajalih otvora škola više ne koristi ove prostorije.

Kako su naglasili predstavnici mjesne zajednice, ovaj projekt je temelj za rekonstrukciju cijeloga doma koji je u planu u narednom periodu. Cilj je popraviti i krovište, ponovno obraditi dotrajale zidove, nabaviti razne rekvizite i opremu, čime će dvorana dodatno dobiti na funkcionalnosti za treninge škole nogometa kao i za razna kulturna i športska događanja.

Ukupna vrijednost projekta je 10.762,70 BAM, od čega je iznos granta 6.536,60 BAM, a volonterski doprinos članova i članica iznosi 37,50 BAM. Grad Široki Brijeg je dao financijski doprinos u iznosu 4.188,60 BAM.

Osnaživanjem kapaciteta organizacija civilnog društva, mjesnih zajednica te uključivanjem građana/ki i aktera iz zajednice u rješavanje lokalnih problema potičemo zajednički rad na lokalnom razvoju i promoviramo pozitivne primjere društvene angažiranosti u zajednicama. 

Projekt ” Uređenje kulturno-športskog centra Kočerin” realiziran je u okviru USAID projekta „Snaga lokalnog – Zajedno za lokalni razvoj“ koji implementira Centar za građansku suradnju iz Livna i Udruženje građanki „Grahovo“ iz Bosanskog Grahova.

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *