Centar za građansku suradnju iz Livna održao je sastanak sa načelnikom općine Grude, gospodinom Ljubom Grizeljem i predsjednicom Općinskog vijeća, gospođom Frankom Zorić.

Predstavnici CGS-a su istaknuli da je općina Grude primjer dobre prakse kada je u pitanju rad općinskog odjela za razvoj, promocija kapaciteta za investiranje i prikupljanju prioriteta za kapitalno investiranje u mjesne zajednice.

Općina Grude je jedna od rijetkih općina koja ima uspostavljenu geronto – službu sa uposlenima koji pomažu stanovnicima ove Općine kojima je potrebna podrška i pomoć.

Razgovaralo se i o drugim temama poput: unaprjeđenje položaja i statusa mjesnih kada je u pitanju organizacija, komunikacija i financiranje rada organa MZ kroz usvajanje predloženih smjernica i odluka; više ulaganja i unaprjeđenje okruženja za nove poduzetnike (mlade, žene i osobe sa invaliditetom) kroz usvajanje odluke o izdvajanju sredstava u proračunu Općine te pravilnika i kriterija o dodjeli tih sredstava za start up poslove.

Zahvaljujemo načelniku i predsjednici Općinskog vijeća na konstruktivnom i korisnom sastanku.

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *