Snaga lokalnih medija je u nepristranom pokrivanju lokalnih događaja!

U okviru projekta „Promocija participacije građana u lokalnoj upravi“ koji implementira Centar za građansku suradnju iz Livna uz podršku Nacionalne zaklade za demokraciju / NED, 31.05.2023. u Livnu je održana obuka predstavnika lokalnih medija kroz prezentaciju rezultata istraživanja provedenog među lokalnim medijima.

Dominirale su teme poput: zaštita, sloboda i integritet lokalnih medija; jačanje programa i produkcija kvalitetnih lokalnih sadržaja prema javnom interesu i prijedlozi za profesionalniji i inovativniji rad od temeljnih znanja do istraživačkog novinarstva te rada u multimediji.

Prezentaciju rezultata istraživanja i predavanje na navedene teme održao je Radenko Udovičić, direktor programa RSG grupe i profesor novinarstva iz Sarajeva.

Nakon prezentacije sa obukom održana je rasprava među sudionicima i predloženi su koraci koje bi lokalni mediji trebali slijediti sa ciljem edukacije novinara, jačanja financijske i uređivačke neovisnosti te produkcije visokokvalitetnih lokalnih sadržaja prema javnom interesu.

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *