Projektom “Nabavka i prezentacija profesionalne speleološke opreme za zahtjevnija i kompleksnija istraživanja”, Speleološko društvo „Mijatovi dvori“ Tomislavgrad i Centar za građansku suradnju, nabavili su i zamijenili dio dotrajale speleološke opreme koja je nužna članovima društva za istraživanje podzemlja, ali i za mnogobrojne ekološke akcije čišćenja smeća iz jama u Tomislavgradu.

Kao doprinos projektu, Speleološko društvo „Mijatovi dvori“ Tomislavgrad, uz financijsku podršku Ureda predsjednika Vlade HBŽ/K10 i Općine Tomislavgrad, nabavili su dodatno dio speleološke opreme čija je zamjena bila prijeko potrebna. Ovim projektom su speleolozi dobili novu i sigurnu opremu, što je jako bitno pri obavljanju aktivnosti.

Akcija čišćenja jame

Speleološko društvo „Mijatovi dvori“ osnovano je 2000. godine i od tad radi na promoviranju speleoloških i speleoronilačkih aktivnosti, istraživanju podzemlja ali i podizanju ekološke svijesti stanovništva. Također, organiziraju Međunarodne speleološke i znanstveno-istraživačke ekspedicije Ponor Kovači – Izvor Ričine.

Ukupna vrijednost projekta je 8.247,08 BAM, od čega je iznos granta 4.754,71 BAM, doprinos Ureda predsjednika Vlade HBŽ i Općine Tomislavgrad 3017,37 BAM, a volonterski doprinos članova/ca društva iznosi 475,00 BAM.

Nabavljena speleološka oprema

Osnaživanjem kapaciteta organizacija civilnog društva i mjesnih zajednica te uključivanjem građana/ki i aktera iz zajednice u rješavanje lokalnih problema potičemo zajednički rad na lokalnom razvoju i promoviramo pozitivne primjere društvene angažiranosti u zajednicama. 

Istraživanje podzemlja

Projekt „Nabavka i prezentacija profesionalne speleološke opreme za zahtjevnija i kompleksnija istraživanja“ Speleološkog društva Mijatovi dvori iz Tomislavgrada realiziran je u okviru USAID projekta „Snaga lokalnog – Zajedno za lokalni razvoj“ koji implementira Centar za građansku suradnju iz Livna i Udruženje građanki „Grahovo“ iz Bosanskog Grahova.

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *