Finalna konferencija u Livnu, 23.9.2022.

U periodu od svibnja do rujna, Centar za građansku suradnju iz Livna u partnerstvu s Udruženjem građanki „Grahovo“ iz Bosanskog Grahova realizirao je 11 pograntova tj. malih projekata na području K10/HBŽ i K8/ŽZH.

Na finalnoj konferenciji održanoj u Livnu, predstavljeni su projekati kao i organizacije civilnog društva i mjesne zajednice koje su zajednički u suradnji s CGS-om realizirali razne aktivnosti.

Dobitnici pograntova u 2022. godini su: Udruženje žena „Žad“ iz Glamoča, Pljočkarski klub Bosansko Grahovo, Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Put u život“ Livno, Speleološko društvo Mijatovi Dvori iz Tomislavgrada, Gorska služba spašavanja HBŽ, Mjesna zajednica Orguz iz Livna, Košarkaški klub Borac 1972 Drvar, Udruga za poticanje izgradnje i održavanje komunalne infrastrukture Zagomila iz Gruda, Omladinska organizacija Drvar, Mjesna zajednica Kolo iz Tomislavgrada i Mjesna zajednica Podbila iz Posušja.

Dobitnici podgrantova 2022

Riječ je o projektima koji su od iznimne važnosti za društvenu zajednicu te su promicatelji pozitivnih promjena i pokazatelji razvoja društva kao cjeline. Implementacijom ovih podgrantova na području ŽZH/K8 i HBŽ/K10 stvorena je mogućnost za partnerstva i zajednički rad na realizaciji projekata gdje su svoj doprinos, financijski i volonterski, dali pojedinci – građani/ke, članovi mjesnih zajednica i udruga, lokalne uprave i poduzeća.

Prisutni/e na konferencija su iskoristili priliku za razmjenu iskustava i informacija, upoznavanje ali i za uspostavljanje međusobne suradnje između organizacija civilnog društva i mjesnih zajednica na temama zajedničkog djelovanja i rješavanja problema na području koje je obuhvaćeno projektom.

Predstavljanje realiziranih projekata

Kroz projekt „Snaga lokalnog – Zajedno za lokalni razvoj“ ističe se povezivanje lokalnih aktera da sa udruženim snagama, znanjima, resursima i kapacitetima budu nositelji društvenih promjena i lokalnog razvoja. Projekt “Snaga lokalnog – Zajedno za lokalni razvoj” implementira Centar za građansku suradnju iz Livna i Udruženje građanki “Grahovo” iz Bosanskog Grahova uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj – USAID.

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *