Održana je predizborna debata kandidata za gradonačelnika Grada Širokog Brijega pod nazivom „Građani pitaju, kandidati odgovaraju“.

Za sudjelovanje na debati odazvala su se oba kandidata, Ivo Pavković ispred Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ BiH) i Željko Lasić ispred Hrvatske demokratske zajednice 1990 (HDZ 1990).

Prisutni građani su iskoristili priliku da postave pitanja i informiraju se o planovima kandidata za idući mandat te o njihovoj viziji razvoja Širokog Brijega u narednom periodu.

Mnogobrojna pitanja su pristigla na email Centra za građansku suradnju prije održavanja debate te je ta pitanja postavljala moderatorica debate.

Teme koje su se provlačile kroz pitanja su: gradske gužve, visoka komunalna naknada, subvencioniranje prve stambene nekretnine i privatnih vrtića, začepljeni šahtovi na ulici koji dovode do poplava, stranačko zapošljavanje rodbine, neprilagođen pristup osobama s invaliditetom u prostorije državnih institucija kao i drugi problemi koje su građani/ke  identificirali kao prioritet i potrebu za rješavanjem u narednom periodu.

Debata se održala u prostorijama Udruge osoba s invaliditetom ŽZH – „Kutak sreće“ te su i lokalni mediji pratili ovaj događaj, a audio snimak debate možete poslušati na linku:

https://drive.google.com/file/d/1pf3hAALosEmz7NWv-AeRv5WbjliXevWQ/view?usp=sharing

Provedbu projekta „Promicanje sudjelovanja građana u lokalnoj upravi“ podržava Nacionalna zaklada za demokraciju (NED).

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *