Sastanak s kandidatom za gradonačelnika Grada Stolac održan je u prostorijama Gradske biblioteke/knjižnice “Mehmedalija Mak Dizdar”.

Za sudjelovanje na debati odazvao se Zoran Turković, kandidat ispred Socijaldemokratske partije BiH (SDP BIH), drugi kandidat i aktualni gradonačelnik Stoca, Stjepan Bošković (HDZ BiH) nije se odazvao pozivu.

Nazočni građani/ke su postavljali pitanja kandidatu koja se tiču prijedloga usvajanja Odluke o osnivanju mjesnih zajednica u Gradu Stocu, o suradnji lokalnih vlasti s nevladnim organizacijama, o unaprijeđenju stanja u Stocu, ukoliko Tuković osvoji mandat kao i o budućim planovima za ravoj Grada Stoca.

Tijekom sastanka, prisutni su se dotakli teme o planu za razvoj turizma, o radu i funkcioniranju gradskog vijeća, o planu za pomoć i poticanje mladih kao i mladih bračnih parova da ostanu živjeti u Stocu, kao i teme koje se tiču infrastrukturne problematike.

Turković je kroz razgovor s građanima i građankama te kroz svoje odgovore na postavljena pitanja kao i u završnom obraćanju imao priliku istaknuti glavne prednosti svog programa, koji su mu planovi za razvoj i poboljšanje trenutnog stanja u Gradu Stocu te na koji način planira riješiti određene probleme koje su stanovnici identificirali.

Audio snimak sa sastanka možete poslušati ovdje:

https://drive.google.com/file/d/12sSAxoCcyor34mFtUaQc_jhaA_T2x7aC/view?usp=sharing

Debata je provedena u okviru projekata „Promoviranje participacije građana u lokalnoj upravi“ koji provodi Centar za građansku suradnju uz podršku Nacionalne zaklade za demokraciju (NED).

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *