Postavljanje ograde u sklopu projekta “Sanacija ograde na Gradskom stadionu u Kupresu”, unaprijeđeni su standardi te poboljšani uvjeti za igranje na vanjskom terenu. Pokretač je bio Hrvatski nogometni klub Kupres 97, koji je projektom ostvario uređenje prijeko potrebne infrastrukture, a projekt obuhvaća postavljanje 500 metara zelene panel ograde visine 1,20 metara oko igrališta.

Ova sportska udruga, nogometni klub iz Kupresa, trenutno se natječe u Međužupanijskoj ligi FBiH. S obzirom da je ovaj klub jedini aktivni sportski klub u Kupresu, trenutno broji oko 70 članova, od kojih su većina djeca koja svoje izvannastavne aktivnosti provode kroz organizirane treninge i natjecanja, a klub  je također pokrenuo i treninge za djevojčice. Zbog toga svega im je bila potrebna nova ograda po natjecateljskim standardima koja bi omogućila adekvatne uvjete za treniranje i izvannastavne aktivnosti.

Postavljanjem nove ograde povećana je i sigurnost za sve igrače, osoblje i gledatelje, te je uspostavljena funkcionalnost koja je neophodna, a nova ograda uljepšala je izgled stadiona i klupskih prostora. To je veliki korak prema modernizaciji i poticanju razvoja nogometne zajednice i može služiti kao primjer drugima za aktivnije djelovanje i uređenje klupskog prostora.

Ukupna vrijednost projekta je 13.543,43 BAM, od čega je iznos granta 7.493,08 BAM, a volonterski doprinos članova i članica iznosi 468,75 BAM. U provedbi projekta je pomogla Općina Kupres te klub s vlastitim sredstvima u ukupnom iznosu od 5.581,60 BAM.

Osnaživanjem kapaciteta organizacija civilnog društva, mjesnih zajednica te uključivanjem građana/ki i aktera iz zajednice u rješavanje lokalnih problema potičemo zajednički rad na lokalnom razvoju i promoviramo pozitivne primjere društvene angažiranosti u zajednicama. 

Projekt “Sanacija ograde na Gradskom stadionu u Kupresu” realiziran je u okviru USAID projekta „Snaga lokalnog – Zajedno za lokalni razvoj“ koji implementira Centar za građansku suradnju iz Livna i Udruženje građanki „Grahovo“ iz Bosanskog Grahova.

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *