Projektom “Preuređenje otvora pomoćne prostorije u Planinarskom domu “Blidinje”, Planinarsko društvo Orlova stina iz Tomislavgrada je riješilo problem neuvjetne prostorije koju koriste za održavanje sastanaka, obuka i prezentacija. Ova dodatna prostorija se nalazi pored glavne zgrade planinarskog doma i potrebna je za održavanje različitih događaja. Sve to nije bilo moguće s prijašnjim otvorima koji su bili stari i dotrajali.

Članovi/ce planinarskog društva naglašavaju da im je jako važno imati prostor za okupljanje i druženje koji će biti adekvatno uređen. Ovim projektom, objekt je postao još bolje mjesto za razne događaje u organizaciji društva.

Planinarsko društvo Orlova stina djeluje već 24 godine. Trenutno društvo broji oko 130 aktivnih članova, s tim da je u tom vremenu, kroz 24 godine njihovog postojanja prošlo njih oko pet stotina, a više od 2000 osoba koje se bave outdoor aktivnostima sudjeluje svake godine na raznim događajima.

Kroz sve te godine njihovi članovi obilaze mnoge vrhove, čiste, markiraju i održavaju preko 185 kilometara planinarskih staza, organiziraju planinarske škole, redovne godišnje manifestacije, druženja planinara, a kao rezultat svega toga nastao je i spomenuti planinarski dom.

Ukupna vrijednost projekta je 7.579,34 BAM, od čega je iznos granta 4.460,18 BAM, a volonterski doprinos članova i članica iznosi 1171,88 BAM. Općina Tomislavgrad te samo društvo su financijski podržali projekt u ukupnom iznosu od 1.947,28 BAM.

Osnaživanjem kapaciteta organizacija civilnog društva, mjesnih zajednica te uključivanjem građana/ki i aktera iz zajednice u rješavanje lokalnih problema potičemo zajednički rad na lokalnom razvoju i promoviramo pozitivne primjere društvene angažiranosti u zajednicama. 

Projekt “Preuređenje otvora pomoćne prostorije u Planinarskom domu “Blidinje” realiziran je u okviru USAID projekta „Snaga lokalnog – Zajedno za lokalni razvoj“ koji implementira Centar za građansku suradnju iz Livna i Udruženje građanki „Grahovo“ iz Bosanskog Grahova.

Comments are closed