Ukoliko ste zainteresirani za pisanje i želite producirati priče o Vašoj lokalnoj zajednici, želite pisati o dobrim i pozitivnim primjerima iz zajednice, problemima i preprekama za građane/ke, želite reagirati na nepravdu i izraziti nezadovoljstvo?! Prijavite se na edukaciju i naučite kako i zašto pisati o lokalnoj zajednici. 

Centar za građansku suradnju Vas poziva da sudjelujete na edukaciji za građane/ke, građane-novinare, predstavnike udruga/NVO i mjesnih zajednica na teme:

1) Osnove objektivnog i nepristranog izvještavanja

2) Novinarstvom i građanskim aktivizmom do unaprijeđenja i rješenja problema lokalne zajednice

3) Produkcija kvalitetnih sadržaja u mikrosredini, kako pronaći pravu priču, motivirati građane da govore, i promovirati svoj kraj

Edukacija će biti održana u Livnu, u sali za sastanke PTC „Forum“, u petak 9.06.2023. godine s početkom u 11:00 sati.

Predavačica/trenerica: Kristina Spajić – Perić, urednica portala Hercegovina.info.

Poziv je otvoren za sve zainteresirane građane/ke s područja Drvara, Bosanskog Grahova, Glamoča, Livna, Kupresa, Tomislavgrada, Posušja, Širokog Brijega, Gruda, Ljubuškog, Čapljine i Stoca.

Nakon provedene edukacije, Centar za građansku suradnju će raspisati Javni poziv za produkciju visokokvalitetnih lokalnih sadržaja na koji će se moći prijaviti svi zainteresirani građani/ke, predstavnici MZ i OCD. A za šest najbolje ocijenjenih sadržaja koje će izabrati Komisija će biti dodijeljena financijska naknada te će biti plasirani u medije. Više o Javnom pozivu doznajte na edukaciji kao i u narednom periodu.

Prijavu možete popuniti na sljedećem linku: PRIJAVA.

Sudionicima su osigurani troškovi prijevoza, osvježenje i ručak.

Za sve dodatne informacije nas kontaktirajte na: cgs-li@tel.net.ba ili na broj telefona 034202770.

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *