Centar za građansku suradnju iz Livna će u narednom periodu održati ulične akcije u Drvaru, Bosanskom Grahovu, Kupresu, Tomislavgradu, Glamoču i Livnu, u okviru projekta Podrška uključivanju građana Kantona 10 u borbi protiv korupcije pri zapošljavanju u javnom sektoru.

Teme uličnih akcija su informiranje stanovništva Hercegbosanske županije / Kantona 10 o odredbama pravnog okvira iz oblasti zapošljavanja u javnom sektoru u HBŽ, kao i o nedostatcima i preporukama izrađenim na temelju analize koju je proveo Centar za građansku suradnju.

Također, građani/ke će biti pozvani na potpisivanje peticije kojom se želi ukazati na svijest i potrebu za poboljšanjem postojećeg pravnog okvira. Nakon završetka uličnih akcija, peticija će biti upućena kantonalnoj vladi kao i institucijama.

Raspored održavanja uličnih akcija:

  1. Drvar- 20.04. u 11 h na adresi Titova bb (kod pošte)
  2. Kupres- 25.4. u 11 h na adresi Trg hrvatskih vitezova (kod mosta)
  3. Tomislavgrad- 26.04. u 11 h na adresi Mijata Tomića bb (kod Hotela Tomislav)
  4. Glamoč- 27.04. u 11 h na adresi Junuza Duruta bb (kod parka)
  5. Livno- 28.04. u 11 h na adresi Trg kralja Tomislava bb 
  6. Bosansko Grahovo- 29.04. u 11 h kod parka

Online peticiju možete potpisati OVDJE.

Pozivamo sve građane i građanke da se pridruže uličnim akcijama u njihovim općinama/gradovima i na taj način podrže nastojanja izmjene pravnog okvira i veće transparentnosti te smanjenju korupcije pri zapošljavanju u javnom sektoru u K10 / HBŽ.

Aktivnost se implementira u okviru projekta “Podrška uključivanju građana Kantona 10 u borbu protiv korupcije pri zapošljavanju u javnom sektoru“.

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *