Predizborna debata kandidata za načelnika Općine Drvar pod nazivom „Građani pitaju, kandidati odgovaraju“ održana je u prostorijama Radničkog Doma u organizaciji Centra za građansku suradnju.

Za sudjelovanje na debati odazvala su se dva kandidata za načelnika na Lokalnim izborima 2024: Dušica Runić, kandidatkinja SNSD-a i Petar Pećanac, kandidata SNS-a.

Cilj debate je da svi zainteresirani građani/ke koji sudjeluju na debati mogu uživo postaviti pitanja kandidatima za gradonačelnika te su kroz pitanja građani/ke mogli ukazati na neki problem u lokalnoj zajednici. Fokus je bio stavljen na postavljanje pitanja uživo, a zatim su postavljana pitanja koja su građani/ke unaprijed dostavili.

Kandidati su kroz odgovore iznosili mišljenja o trenutnom stanju u Općini Drvar iz raznih oblasti, o njihovoj viziji Drvara u narednom periodu, kao i o problemima javne rasvjete, o psima lutalicama, sportskoj infrastrukturi, asfaltiranju puteva, o reviziji i mnogim drugim temama koje su od interesa za lokalno stanovništvo.

Kandidati su kroz svoje odgovore na postavljena pitanja kao i u završnom obraćanju imali priliku istaknuti glavne prednosti svojih programa, koji su im planovi za poboljšanje uvjeta življenja svih stanovnika Drvara, a također su iznosili glavne ciljeve svog političkog djelovanja.

Debatu „Građani pitaju, kandidati odgovaraju“ možete poslušati na linku:

https://drive.google.com/file/d/1_znKyDCnsuZhXxtrFhpoznk-yGjGbC2Z/view?usp=sharing

Debata je provedena u okviru projekata „Promoviranje participacije građana u lokalnoj upravi“ koji provodi Centar za građansku suradnju uz podršku Nacionalne zaklade za demokraciju (NED).

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *