Predizborna debata kandidata za gradonačelnika Grada Livna pod nazivom „Građani pitaju, kandidati odgovaraju“ održana je u sali za sastanke PTC Forum u organizaciji Centra za građansku suradnju.

Za sudjelovanje na debati odazvala su se sva četiri kandidata za gradonačelnika na Lokalnim izborima 2024: Darko Čondrić, kandidat ispred HDZ-a BiH, Jugoslav Brdar, kandidat SDP-a BiH, Mate Vukadin kandidat HDZ-a 1990 i Stipo Đapić – Biber, nezavisni kandidat.

Cilj debate je da svi zainteresirani građani/ke koji sudjeluju na debati mogu uživo postaviti pitanja kandidatima za gradonačelnika te su kroz pitanja građani/ke mogli ukazati na neki problem u lokalnoj zajednici. Fokus je bio stavljen na postavljanje pitanja uživo, a zatim su postavljana pitanja koja su građani/ke unaprijed dostavili.

Kandidati su kroz odgovore iznosili mišljenja o trenutnom stanju u Gradu Livno iz raznih oblasti, kao što je zaštita Livanjskog polja i planine Krug te divljih konja, divlje deponije u polju, nefunkcioniranje mjesnih zajednica, nedostatak komunikacije između lokalne samouprave i građana/ki,… Tijekom debate, prisutni su se dotakli teme rada gradskog vijeća, zašto se neke odluke nisu našle na dnevnim redovima ili s druge strane, zašto neke odluke nisu izglasane pozitivno te su tim zaustavljene određene promjene u Livnu.

Svi kandidati su kroz svoje odgovore na postavljena pitanja kao i u završnom obraćanju imali priliku istaknuti glavne prednosti svojih programa, koji su im planovi za poboljšanje uvjeta življenja svih stanovnika Livna a također su iznosili glavne ciljeve svog političkog djelovanja.

Ukoliko ste propustili pogledati debatu „Građani pitaju, kandidati odgovaraju“, na linku možete pronaći cijeli snimak: https://www.facebook.com/CGSuakciji/videos/536143689070949/?notif_id=1726671791637600&notif_t=feedback_reaction_generic&ref=notif     

Debata je provedena u okviru projekata „Promoviranje participacije građana u lokalnoj upravi“ koji provodi Centar za građansku suradnju uz podršku Nacionalne zaklade za demokraciju (NED).

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *