U prostorijama Kulturnog doma u Glamoču, održana je predizborna debata „Građani pitaju, kandidati odgovaraju“ u organizaciji Centra za građansku suradnju.

Debata je provedena u okviru projekta „Promicanje sudjelovanja građana u lokalnoj upravi“ te su se odazvali kandidati Nikola Srdić ispred Srpske napredne stranke FBiH (SNS FBiH) i Anto Milošević ispred Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ BiH), treći kandidati i aktuelni načelnik Glamoča, Nebojša Radivojša, se nije odazvao na debatu.

Svi zainteresirani građane i građanke Glamoča su mogli unaprijed dostaviti svoja pitanja koja će moderatorica postaviti kandidatima, ali također, svi prisutni su imali priliku pitati ono što ih zanima o trenutnom stanju ali o planovima kandidata za načelnika.

Građani i građanke su imali razna pitanja na koja su htjeli dobiti odgovor, bilo je riječi o vodoopskrbi u Glamoču, nefunkcioniranju mjesnih zajednica, netransparentnosti općinske uprave i vijeća, velikom broju pasa lutalica i loša socijalna karta u Glamoču. Kandidati su se dotakli i problema kao što je gradski park, loše održavanje infrastrukture, nedostatak visokoobrazovanog kadra.

Oba kandidata su tijekom debate iznijela svoje planove za pokretanje Glamoča, iskorištavanje zaštićenog glamočkog krompira kao turističkog brenda ove općine, osmisliti aktivne politike prema mladima kao i neke demografske mjere te je ukazano na potencijal za iskorištavanje svih kapaciteta i resursa koje ima Glamoč u svrhu promocije, obnove i razvoja ovog kraja. 

Provedbu projekta podržava Nacionalna zaklada za demokraciju (NED).

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *