Sportsko ekološka udruga građana Osoje – Srđevići provela je projekt koji obuhvaća drugu fazu izrade ograde na igralištu osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ u  Srđevićima. Do sada su uspješno izgradili dječje igralište i realizirali prvu fazu projekta koja se odnosila na rekonstrukciju i uređenje potpornih i ogradnih zidova na igralištu. Druga faza je uključivala nabavku panelnih mreža i stupova koji su postavljeni oko igrališta. Postavljanjem nove ograde, osiguran je prostor i igralište te se sad djeca sigurno mogu igrati i provoditi vrijeme.

Članovi udruge su radili marljivo te postavili ogradu na zapadnu i sjevernu stranu igrališta. Nakon završetka ovih aktivnosti, održano je i tradicionalno druženje mještana i mještanki sela Srđevića uz sportsko glazbeni program.

Za prvu godinu rekonstrukcije i izgradnje igrališta, članovi su iznimno zadovoljni količinom, kvalitetom i uloženim sredstvima. Nakon izgradnje zaštitnih zidova i ograde na igralištu, planirano je uređenje tribina i rasvjeta.

Ovim projektom je udruga zaokružila obnovu igrališta, a ovo im je svakako temelj za buduće aktivnosti, odnosno potpuno novo i moderno opremljeno igralište u selu Srđevići kod Livna.

Ukupna vrijednost projekta je 19.958,01 BAM, od čega je iznos granta 5897,93 BAM, vlastita financijska sredstva društva 10.753,83 BAM, a volonterski doprinos članova i članica iznosi 656,25 BAM.

Osnaživanjem kapaciteta organizacija civilnog društva, mjesnih zajednica te uključivanjem građana/ki i aktera iz zajednice u rješavanje lokalnih problema potičemo zajednički rad na lokalnom razvoju i promoviramo pozitivne primjere društvene angažiranosti u zajednicama. 

Projekt “II faza izgradnje zaštitne ograde na školskom igralištu” realiziran je u okviru USAID projekta „Snaga lokalnog – Zajedno za lokalni razvoj“ koji implementira Centar za građansku suradnju iz Livna i Udruženje građanki „Grahovo“ iz Bosanskog Grahova.

Comments are closed